26. december 2021
Dit jaar staat er geen zelfgemaakt kerststukje op de eettafel. Een kerststukje gemaakt door opa. Want ook opa overleed eerder dit jaar. Nog geen maand nadat oma overleed, blies ook opa op 27 augustus zijn laatste adem uit. En ook op zijn begrafenis mocht ik een stukje met iedereen delen.
20. december 2021
3 augustus j.l. overleed ze. Mijn omaatje. Ze was de oma van 4, maar stiekem toch vooral de mijne. Dat ik een behoorlijke kopie van haar ben, zal daar vast het een en ander mee te maken hebben.
23. december 2020
De meeste mensen kennen haar wel, zo’n tante die je leven een stuk zuurder maakt. Zo’n tante die ongevraagd in je wangen knijpt, die in elke kinderfilm of familiefilm wel een keer voorbij komt. Zo’n tante voor wie het nooit goed genoeg is, die je kleineert en die je, ook al ben je inmiddels 35, je je laat voelen als een klein kind.
06. april 2020
De koffie pruttelt, mijn huiswerk ligt klaar en de zenuwen gieren door mijn lijf. Het is 31 januari en het tweede gesprek van het gezinsonderzoek vindt vandaag plaats
07. januari 2020
Misselijk kijk ik naar buiten. Naar een troosteloze dag. Kale bomen, grijze lucht. De trein raast voort door kaal Nederland. Van Amersfoort naar Apeldoorn. Van Apeldoorn naar Deventer. Van Deventer naar Almelo.
09. november 2019
Vandaag is het Wereld Adoptie Dag. Een dag waarvan ik niet wist dat het bestond en opeens toch een mooie landelijke dag is waar ik me mee verbonden voel.
01. oktober 2019
Wat als je een magische lamp vindt, er overheen wrijft en Will Smith komt er als blauwe geest uit naar boven. Wat als hij je vervolgens vertelt dat hij alles realiteit kan maken, maar dat het maar een wens mag zijn. Een wens, maakt niet uit wat het precies is, maar het moet wel iets afgebakends zijn. Dus niet 'ik wens dat ik de rest van mijn leven altijd mijn zin krijg' of zo iets. Een wens. Wat zou dat dan zijn?
22. juni 2019
Je hand uit steken. Een hele basale handeling. Die je al vroeg leert van je ouders of in elk geval opvoeder. Of op school. Voor je verkeersexamen. Wat maakt het dan toch dat het op latere leeftijd steeds lastiger lijkt te zijn om je hand daadwerkelijk uit te steken? Om te laten zien welke kant je op gaat?
18. februari 2019
Ken je dat melancholische gevoel zo voorafgaand aan je verjaardag?
22. januari 2019
Je houdt ervan of je vindt het, op z'n zachtst gezegd, niet zo fijn. Sommige mensen roepen zelfs wel eens 'het is net poedersuiker'! Nou ik kan je vertellen dat dat toch niet helemaal het geval is.

Meer weergeven