Afvalupdate 3

Het was een tijdje stil, maar hier is hij dan: afvalupdate 3!

Tegen de tijd dat het tijd was voor update 3 (om precies te zijn 2 weken geleden...) wilde ik eerst het weeg- en meetbezoekje aan de sportschool afwachten.

En toen dat bezoekje erop zat heb ik mezelf simpelweg geen tijd gegund om dit aan jullie te vertellen. Sorry!

Het afvallen gaat met vallen en opstaan. Ik blijf van alles lekker vinden wat ik helemaal niet moet eten en op die manier blijft het lastig volhouden. 

De knop blijvend omzetten gaat me alles behalve goed af. Daarom was ik ook super benieuwd naar het weeg- en meetbezoekje aan de sportschool.

Want eerlijk is eerlijk, in 6 weken tijd, 15 keer gesport te hebben is een persoonlijk record waar ik best trots op was. Maar zette het ook zoden aan de dijk? Of was al dat gezwoeg en gesjouw met gewichten, mezelf optrekken aan een martelwerktuig en al die spierpijn helemaal voor niets?

 

Om maar gelijk te beginnen met de eerste hobbel: de weegschaal.

En die was me goed gegund! 84,4 kg schoon aan de haak. En dat 's avonds, met kleren en sportschoenen aan. Ik ben trots!

Daarna de volgende meting, misschien wel de ergst... de vetmeting. Ik zet me schrap, pak het apparaat vast, steek mijn armen recht vooruit en zie de blokjes van boven naar beneden gaan terwijl het apparaat mijn lijf scant.... Fabian (a.k.a. de sportschoolbeul) pakt het apparaatje van me af en noteert het vetpercentage. Ik zie een getal dat me in eerste instantie niet aanstaat, maar ik weet niet wat het verschil is met de vorige keer. De computer wordt gebruikt door een andere instructeur dus we lopen naar een andere computer om de gegevens in te voeren.... En dan is daar opeens het verschil met de vorige keer: - 1,3% vet! Ik begrijp van Fabian dat dit heel goed is.

Als ik het later uitreken in kilo's blijkt dat het gewicht dat ik afgevallen ben echt alleen vet is. En dat voelt goed. Heel goed.

Blijkbaar is dat sporten toch nog ergens goed voor haha!

 

Dus ik zwoeg braaf door als Fabian besluit alle oefeningen gelijk te laten qua uitvoer, maar het gewicht op te voeren en de herhalingen terug te brengen tot 10.

Als ik thuis ben overheerst de trots,maar de volgende twee dagen vooral de spierpijn. Oef, dat nieuwe schema valt niet mee!

 

Ondertussen ben ik weer twee weken verder en sport ik vrolijk door. 1 november volgt de volgende meting. Ik ben benieuwd!