Afvalupdate 2

Week 3 en 4 van mijn afvalchallenge zijn voorbij. En ik moet eerlijk bekennen... ik vond het pittig.

Dat komt waarschijnlijk omdat ik ook in week 3 en 4 braaf 3x per week naar de sportschool ging. Eerlijke dingen, eerder had ik het allang opgegeven.

Opgeven is niet goed, maar scheelt wel veel tijd haha. Dus het waren pittige weken. Op mijn werk beginnen zo langzamerhand alle puzzelstukjes op z'n plaats te vallen, wat ook weer zorgt voor vollere dagen en vooral, een voller hoofd. Het vrijwilligerswerk bij de kerk is weer begonnen. Waar ik 1 maart mee stopte, heeft nu een vervolg gekregen als voorzitter van de Kindernevendienst. Iets wat enerzijds ver van me af staat, jaren geleden ging ik zelf, maar heb ondertussen nog geen kinderen die er naar toe gaan, maar wat anderzijds ook voelt als belangrijk werk. Hoe cliché ook, zonder kinderen heeft een kerk geen toekomst. En om aan die toekomst mee te mogen werken voelt goed.

Maar, ook dat vult de agenda weer behoorlijk.

Onderaan de streep ging het sporten lekker en goed, maar vond ik het aangepast eten lastig. Na je avondeten niets meer eten werkt prima als je alleen op de bank zit (en zelfs dan is het nog een uitdaging), maar als je gezellig bij vrienden bent is het een stuk lastiger. Of gezellig naar een rommelmarkt bent en het ene na het andere lekkers voorbij ziet komen. En dan ga ik voor de bijl. Allemaal met mate en prima weg te rekenen in mijn dagen, maar toch. Het zijn niet de juiste calorieën.

Net zoals die verdraaide Mars Icecream die ik een tijdje terug opeens ontdekte bij de Esso pomp dichtbij mijn werk. Bah, bah en nog eens bah. Maar o zo lekker:).

 

Een beetje huiverig stapte ik dus vanochtend op de weegschaal. Over het algemeen genomen heb ik me netjes aan de 30 punten per dag gehouden en ben ik braaf naar de sportschool geweest. En toch voelde het niet alsof de weegschaal me goed gezind zou zijn. Dus bij deze:

 

De harde cijfers

85,4 kg (-0,0 kg)

98 cm buikomvang (-3 cm)

63 cm beenomvang (-0 cm)

31 cm armomvang (-1 cm)

 

Conclusie: dat die weegschaal me niet heel gunstig gezind zou zijn klopte dus wel. De centimeter daarentegen... 3 cm buikomvang weg! Ik moet het dus toegeven: dat sporten is wel degelijk ergens goed voor. Morgenavond dus maar weer braaf de strakke broek en de schoenen aan en gaan met die banaan!

 

Als laatste, maar zeker niet het minste, wil ik jullie bedanken. De bemoedigende knikjes, de complimenten, maar ook het rekening houden met mijn 'dieet' maken het zoveel gemakkelijker. Dank jullie wel!