Afvalupdate 1

De eerste twee weken van het afvallen zitten erop. 

En dus ook de eerste anderhalve week sporten!

Er staat een uitroepteken achter sporten... Net alsof ik heel blij ben. Ik had er beter zo'n emoticon met quasi glimlach en al zijn tanden neer kunnen zetten.

Maar het is waar, ik heb braaf elke keer dat ik gepland had om te sporten, gesport.

Wat betekent dat ik op 16 augustus een sportschema heb laten maken en deze (de dag van het maken meegeteld) tot op heden zes keer uitgevoerd heb. En daar ben ik trots op! Al vind ik er nog steeds geen zak aan haha.


Dat had de sportinstructeur (aka beul) ook wel in de gaten toen we een nieuw schema maakten. Hij keek naar mijn historie, mijn doelen en mijn huidige staat en vroeg me als eerste: hoe moet een sportschema voor jou eruit zien, wil de kans zo groot mogelijk zijn dat je h volhoudt? Hele goede vraag, had ik totaal niet over nagedacht. Het eerste wat in mij opkwam was tijd. Hoe minder tijd ik hieraan hoef te besteden, hoe liever het me is. Meneer Beul snapte me gelijk en heeft me uiteindelijk een heftig, intens schema gegeven met 2x3 oefeningen die ik in setjes van 3 moet doen. Dus 3x achter elkaar oefening 1, 2 en 3 en 3x achter elkaar oefening 4, 5 en 6. Daarna moet ik m'n buikspieren trainen (jottum!) en als laatste m'n onderrug.

Eerlijk is eerlijk, het schema is lekker kort en ik ben kapot als het weer achter de rug is. Tot zover mission accomplished. De eerste week verging ik van de spierpijn, maar deze week is dat alweer een stuk beter.


Naast sporten volg ik de Weight Watchers afvalmethode. Voor degene die het niet kennen: op basis van je geslacht, gewicht en doelstellingen bepaalt Weight Watchers (WW) hoeveel punten je op een dag op moet eten. Om erin te komen ben ik begonnen op 35 en sta ik nu op 30 punten per dag. Daarnaast krijg je van WW een bewegingsdoel per week toegewezen. Dit zijn ook weer een aantal punten. Als je het bewegingsdoel deelt door 7, dan weet je zo'n beetje wat er elke dag van je verwacht wordt.

Als laatste krijg je per week 42 punten extra, je weekextra. Deze punten kun je inzetten als je bijvoorbeeld uit eten gaat, of je verdeelt ze over de week als je niet uitkomt. Ik probeer altijd van die punten af te blijven. Elke punt die je boven je bewegingsdoel bij elkaar spaart, mag je vervolgens weer op eten. Snap je me nog?

Elk voedingsmiddel dat je eet, heeft volgens WW een bepaald aantal punten. Zo is een snee bruin brood 2 punten, een punt cheesecake 13 punten en een glas (250 ml) Coca Cola 6 punten.

Elk heel stuk fruit en groentes hoef je niet te tellen, m.u.v. peulvruchten (in mijn geval mijn geliefde doperwtjes). Drink je echter het sap van het fruit, dan moet je het wel tellen (omdat je de vezels van de vrucht mist).


Het fijne aan WW is dat je, in de basis, alles mag eten. En daar hou ik van. Je wordt echter uitgedaagd om in de of of modus te gaan i.p.v. de mij o zo bekende en en modus.

Een ijsje tussen de middag, betekent geen vlees 's avonds. Of fruit als ontbijt betekent lekker uit lunchen. Zo maak je offers op het ene vlak om victorie te vieren op het andere vlak.


De afgelopen twee weken ging dat best goed. Er waren dagen bij dat ik het lastig vond, of enorme trek had in iets van veel punten. En dan ga je het voor jezelf afwegen en dubben of je het wel of niet doet. Vaak deed ik het niet, een enkele keer wel.


Hoewel ik blij ben met de cijfers op de weegschaal deze ochtend, had ik stiekem gehoopt op een iets lager getal. Nog maar wat harder aan de bak dus de komende twee weken!


De harde cijfers:

85,4 kg (-1,3 kg)

101 cm buikomvang (-1 cm)

63 cm beenomvang (-3 cm)

32 cm armomvang (gelijk)

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Liesbeth Woensdregt (zondag, 27 augustus 2017 14:13)

  Goed bezig Wendy en met goed resultaat.
  Ik wist het wel dat je het kon.
  En ik weet ook zeker dat het je gaat lukken.
  Ga zo door en heel veel succes.....knuffel....

 • #2

  Gezinus (zondag, 27 augustus 2017 14:28)

  Ga zo door Wen je bent goed onderweg.