Maandag

Normaliter ben ik niet zo'n fan van maandagen. Het opstarten na een fijn weekend, weer vroeg uit bed, weer een hele dag naar een monitor staren... Maar vandaag is het anders.

Vandaag is het namelijk maandag 17 juli. De laatste dag voor de Nijmeegse Vierdaagse. De dag waarop ik in B&B De Prince (aanrader overigens!) in hartje Nijmegen wakker werd. Daarna rustig naar de Wedren gelopen ben om alles even in me op te nemen en bij de HEMA (wat is een Nederlander toch zonder de HEMA?) de laatste spulletjes gehaald heb.


De eigenaren van B&B De Prince zijn ook de eigenaren van Bagels & Beans en Restaurant Sixty Four. Wat in dit geval betekende dat ik gisteravond heerlijk gegeten heb bij Sixty Four en vanochtend zeeeeer uitgebreid ontbeten heb bij Bagels & Beans (was inbegrepen bij het verblijf).

Na het ontbijt heb ik nog een bliksembezoek gebracht aan de Sint Jakobskapel, en heb ik mijn loeizware en goed gevulde megakoffer de 3 (of waren het er 4?) trappen afgesjouwd (mijn kamer bevond zich helemaal bovenin het complex, wat dan wel weer zorgde voor geweldig uitzicht over de stad en op het vuurwerk van gisteravond) om vervolgens uit te checken en het Centraal Station op te zoeken.


Geluk bij een ongeluk kwam ik aan de buskant van het station uit en kwam de bus naar Grave net aangereden. Na 25 minuten was ik dan op plaats van bestemming: het Buitencentrum in Overasselt. De plek waar ik een bed heb (vooralsnog ben ik de enige vrouw op de zaal :)) en ik elke avond ook kan eten.


De eerste indruk is goed, klein beetje primitief, maar dat wist ik toen ik boekte. Het is net een beetje als dat je vroeger op schoolkamp ging, maar dan met allemaal mensen die je niet kent, uit alle windstreken van NL komen en elkaar allemaal wel lijken te kennen. Mensen die al voor de 18e keer meelopen en me allemaal zeggen dat ik toch wel verslaafd raak en volgend jaar weer terug ben. En ik die dan als een boer met kiespijn glimlach en antwoord dat ik allang blij ben als ik dit jaar haal. Maar gelukkig zijn ze allemaal heel erg aardig en behulpzaam.


18e keer... Crisis! Ik kan me er nog niets bijvoorstellen haha. Ik heb dan ook geen idee wat wijsheid is... Boek ik wel een massage? Tape ik mijn voeten wel van te voren in?

Vooralsnog start ik morgen maar gewoon zoals ik altijd gestart ben. In onoogelijke sportkleding, die ongetwijfeld hier en daar te strak zit of tekent (mocht je me zien op TV, ontken gerust dat ik het ben), met lelijke wandelsokken (don't worry lieve Experts, jullie mooie sokken zijn gereserveerd voor vrijdag), een petje en een rugzak. Oh ja en een mooie wit met blauwe katoenen theedoek die ik nat kan maken en in m'n nek kan leggen tegen de zon. Omdat mijn outfit van zichzelf natuurlijk nog niet sexy genoeg is (lachende smiley met traantjes, maar die werkt hier niet).


Nu alleen nog bedenken hoe ik in vredesnaam genoeg slaap ga krijgen als ik om 4.15 uur, ja ja de tijd dat ik vroeger uit de stad kwam rollen, de bus naar Nijmegen zal pakken. Oh en zo een plekje bemachtigen in de rij voor het eten, ik begrijp van al het gevraag om me heen of het alsjeblieft al etenstijd is, dat dat wel een ding is hier.


Ik hou jullie op de hoogte, maar voor nu is het niet Wendy Vliegt, niet Wendy Loopt, maar Wendy Rust. Tot morgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jolanda (die van Expert) (maandag, 17 juli 2017 17:41)

    Grappig dat je in het Buitencentrum van Overasselt overnacht. Heb ik ook al wat nachtjes doorgebracht in het verleden. (Scouting trainingen). Mocht je in de gelegenheid zijn moet je nog wel even het kleine kapelletje op het terrein bezoeken. En als je je wat minder voelt even een lapje in de boom hangen, ben je zo weer opgeknapt. ;-) Heel veel succes en zal komende week aan je voeten denken...