Er is een tijd van komen...

En zo kwam ik 3 maart 2008 voor het eerst op het hoofdkantoor van Expert om daar te werken op de marketingafdeling.

 

Een gouden tijd, ik kreeg de mogelijkheid om bij allerlei taken te helpen en zo overal aan te snuffelen. Na een half jaar vertrok ik naar het bedrijf waar ik mijn stage had gelopen, maar dat beviel toch niet zo. 1 april 2009 liep ik opnieuw het hoofdkantoor van Expert binnen, maar deze keer om ruim 8 jaar te blijven.

8 jaar... Jaren waarin ongelooflijk veel gebeurd is in de retailmarkt, waaronder ook zeker de elektronicamarkt. Diverse concurrenten hebben het niet gered, maar Expert bleef staan.

 

Ik begon bij Expert op de lokale marketing. Elke dag sprak ik diverse ondernemers, coördineerde hun advertenties en zorgde dat deze in de krant kwamen. We ontwikkelden lokale acties als 'Kraak de kluis' en schreven lokale marketingplannen. Maar na een paar jaar was het tijd voor verandering. Mijn handen jeukten toen ik zag dat het folderproces wel een update kon gebruiken. En blij was ik toen ik daar de kans voor kreeg.

 

Na ruim 6 jaar bezig te zijn geweest met de Expertfolder en persoonlijk veel veranderingen door te hebben gemaakt, voelde ik dat het tijd werd om verder te gaan.

Als je me kent, weet je dat ik hou van plannen en ik niet wegloop voor een stevige deadline. Dus stond er aan het begin van dit jaar een belangrijk punt op mijn to-do-lijst 2017: een andere baan. Niet omdat ik Expert niet leuk vind, niet omdat ik de branche niet interessant vind en al helemaal niet vanwege mijn collega's. Maar omdat het goed zou zijn voor mezelf. Om mezelf te ontwikkelen en de kansen te geven die het leven nou eenmaal te bieden heeft.

Toegegeven, de deadline was ruim. Ergens in 2017. Dus dacht ik, daar denk ik in september ofzo wel eens over na.

 

Het spreekwoord gaat natuurlijk ook verder: en er is een tijd van gaan.

Dankzij mijn lieftallige oom werd ik via via benaderd om mijn CV naar NDS te sturen. Zij zochten nog een marketeer voor de folder van DA Drogisten.

Toen ik de vacature las wist ik het, dit ben ik! Ze zijn op zoek naar mij! Gelukkig dachten zij er ook zo over na het lezen van mijn CV.

Daarna ging het snel. Binnen 4 dagen (waar ook nog een weekend in zat) ging ik van het 1e gesprek, door naar een 2e gesprek, arbeidsvoorwaarden én een salarisvoorstel.

Wat ik accepteerde.

 

En zo komt er binnenkort een einde aan mijn tijd bij Expert, 2 juni is het zover. Hoewel ik er een klein beetje tegenop zie, voel ik aan alles dat het goed is.

Goed voor mij, maar ook goed voor Expert. Een nieuwe, frisse wind. Nieuwe ogen die de folder beoordelen, nieuwe ideeën die opborrelen en let's face it, een hele hoop flexibiliteit meer. Want tja, dat is nou eenmaal niet 'my middle name'.

Ik kijk dan terug op een geweldige tijd, bij een prachtig bedrijf, met hele leuke en goede werknemers en een geweldig stel (eigenwijze) ondernemers.

 

Trots dat ik daar deel vanuit mocht maken. En als ik vooruit kijk? Dan voel ik vertrouwen. Ik kom er wel.