Mijn leven zonder Coca Cola...

 

Hier is hij dan, even een tussenstand; hoe bevalt het me zonder Coca Cola? Vind ik het fantastisch? Drink ik het nooit weer?

 

Sorry, als dat was wat je voor me hoopte, dan moet ik je teleurstellen. Ik vind er namelijk geen bal aan.

Om eerlijk te bekennen, ik vind het leven leuker met frisdrank. En in het bijzonder met Coca Cola.

 

Ik realiseer me hoe sneu dit klinkt, geloof me.... Vroeger (toen ik nog jong en slank was en twee keer per week uitging) zeiden vriendinnen wel eens dat het 'zo ongezellig' was om geen wijntje te drinken. Altijd als dat gezegd werd (ik drink vrijwel geen alcohol) voelde ik me aangesproken. Hoezo ongezellig? Bullshit! De gezelligheid van zo'n avond hangt toch niet af van een drankje? Ik ben toch niet minder gezellig met mijn colaatje dan jij met je wijntje?

Nee, mét mijn colaatje misschien niet nee... maar zonder....

Alle gekheid op een stokje, lieve vriendinnen, ik begrijp jullie nu. Ik vind het namelijk ook niet zo gezellig als ik aan een jus d'orange zit i.p.v. een colaatje. Of een cassis of andere frisdrank. Ik weet niet hoe het komt, maar ik voel het toch echt zo. Misschien komt het door vroeger, dat je pas prik mocht als het feest was. Misschien voelt het daarom echt als een feestje als ik frisdrank drink. Misschien zijn het de enorme hoeveelheden suiker die ik ermee binnen krijg: instant geluksgevoel:).

Maar nee, in jus d'orange zit net zoveel (zo niet meer) suiker, dus dat kan het niet zijn... Wat het wel is, ik weet het echt niet. Ik weet alleen dat ik het echt zo voel.

Natuurlijk was mijn bijklets-in-de-kroeg-avond met vriendinnetje J. niet minder gezellig met onze chocolademelk en jus d'orange, maar toch voelt het wel een beetje anders. 

Ook tijdens twee lange, maar zeer geslaagde dealerdagen op mijn werk, was het colaatje bij het eten toch altijd zeer welkom. En hoewel de jus d'orange een prima vervanger was, keek ik toch lichtelijk jaloers naar iedereen met zo'n glazen flesje met rood etiket in hun hand...

 

Ik troost me met de gedachte dat ik over de helft ben. De gehele periode van 1 maart tot aan Pasen duurt 46 dagen. Ik heb er (na vandaag) 26 opzitten. Er is licht aan het einde van de tunnel :). Nee hoor, ik weet dat frisdrank een luxe item is. En dat het dus helemaal niet erg is dat ik daar even zonder zit. Maar toch ben ik blij als het straks Pasen is. Allereerst vanwege de betekenis achter Pasen. Het blijft een prachtig feest.

 

Dit jaar heeft het feest voor mij echter een rood randje. Coca Cola rood om precies te zijn. Ik zal het niet gelijk bij mijn ontbijt gaan drinken denk ik... maar zo rond de lunch... dikke kans. Oh oh oh wat kijk ik daar naar uit. Nog 21 nachtjes slapen...

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Linda (zondag, 26 maart 2017 17:12)

    Wat leuk geschreven Wendy!!!

  • #2

    MrEggHead (zondag, 26 maart 2017 21:04)

    Mooi Wendy, wiat niet dat jij zo'n cola freak bent, en dat cola zoveel voor je kan betekenen... Het is een stevig goedje dat cola. Er zit geen moer zo vast of je krijgt hem ermee los. Als je gelukkig in het leven staat, dan is cola een prettige bijkomstigheid.