Sightseeing in Londen

Begin december ging ik met vriendinnetje L. en J. naar Londen.

Een weekend shoppen, sightseeing en taartjes eten. En dat was leuk!

 

Ik vertelde al eerder over mijn weekendje Londen op de onconventionele manier. Dit weekend was totaal anders qua omgeving, maar net zo leuk!

De enige overeenkomst waren denk ik de taartjes. Overal waar ik ben wil ik taartjes etenJ.

 

Op vrijdag reisden we naar Londen, lekker vroeg in de ochtend. En hoe begin je de ochtend nou beter dan met een taartje? Precies, niet. Dus op Schiphol zaten we al in alle vroegte aan de taart. Heerlijk.

Eenmaal in Londen aangekomen zijn we met de bus van Londen Luton naar hartje Londen (Victoria Train Station) gereden. Daar aangekomen hebben we de Londen Underground (oftewel de metro) gepakt naar Notting Hill. In deze mooie wijk, op steenworp afstand van dé boekenwinkel, stond ons hotel. Naast dit hotel zat een prachtige, typische Engelse pub. Die goddelijke broodjes serveerde. De lunchstop was dus bepaald.

Daarna zijn we weer de stad in gegaan met de metro en zijn we na een bezoekje aan een overvol Harrods, beland in Londens slechtste pizzaria ooit. 
Aan de overkant van de straat bevond zich het theater waar we naar een voorstelling van de musical Wicked gingen. Want als je in Londen bent, moet je natuurlijk wel een musical op West End gezien hebben. Nu ben ik geen overdreven musicalfan en heb ik al helemaal geen oor voor muziek, maar dit was toch wel erg gaaf. Sowieso leuk om te zien hoe het werkt in een theater in Engeland. Blijkbaar is het de Engelse versie van de bioscoop, want overal werden popcorn en andere lekkernijen verkocht en zat iedereen vrolijk om je heen te kraken en te knisperen.

 

Op zaterdag zijn we heerlijk toeristisch bezig geweest. We zijn gestart bij de Portobello Road Market.

Portobello Road is een lange straat in Notting Hill met mooie huizen in allerlei pasteltinten. Heel leuk om te zien.
Elke dag verandert die lange straat in een grote markt. Elke gedeelte heeft zo zijn eigen invulling, zo is er een antiekmarkt, maar ook een groente- en fruitmarkt of een markt waarop iedereen zijn eigengemaakte lekkernijen aanprijst. Toen we uitgekeken waren hebben we het centrum van Londen weer opgezocht en zijn we met de metro richting Towerbridge gegaan. Maar niet voordat we natuurlijk een taartje gegeten hadden :). Wat ik niet wist, was dat je ook in de Tower Bridge kon. Super leuk! Prachtig uitzicht over een gedeelte van Londen en de Thames. De brug bovenin tussen de twee torens is gedeeltelijk van glas gemaakt. Je kunt daar overheen lopen en door het glas kun je zo naar beneden kijken op de weg. Nu waren er werkzaamheden, maar normaal rijdt er gewoon verkeer onder je door, heel apart. Als je in december in Londen bent, ontkom je niet aan alle kerstdecoratie en kerstlichtjes. Wat daar natuurlijk ook echt bij hoort is een heuse kerstmarkt. Omdat onze magen ondertussen alweer knorden en we wel trek hadden in een kerstmarkt, zijn we de Towerbridge over gewandeld naar de oever van de Thames. Daar was een gezellige kerstmarkt met diverse eettentjes en leuke kraampjes. Na het nuttigen van een heerlijke burger, onder het genot van diverse kerstliedjes zijn we weer terug gewandeld naar de andere zijde van de Thames.

 

 

Eenmaal terug in de stad zijn we langs de Big Ben en Westminster Abbey naar Piccadilly Circus gewandeld en hebben we wat gewinkeld. Prachtig hoe de straten versierd, overal hingen lichtjes en engelen waardoor je zelfs op straat de kerstsfeer proefde. Wat ik van te voren niet kende, maar vriendinnetje J. wel, was Henley's. Een enorme speelgoedwinkel met echt idioot veel speelgoed.

Ik vond het gewoon zielig voor al die kinderen die binnen waren en niet alles kregen wat ze leuk vonden (ook niet te doen natuurlijk, maar toch). Leuk om eens in geweest te zijn, maar zo ongelooflijk druk dat het buiten op straat toch prettiger vertoeven was.

Voor het zaterdagavonddiner hadden we gereserveerd bij Jamie's Italian aan Deham Street. Inderdaad, één van de restaurants van Jamie Oliver.

En. Dat. Was. Lekker! Als je in Londen bent, kan ik het echt aanraden om daar eens naar toe te gaan.

De sfeer is van een Engelse Pub, maar er is overal op de details gelet. Zo waren de toiletten uitgerust met een brandweerrode ouderwetse stortbak waar iets over Sir. Oliver in gestanst stond. Heel cool.

De kaart is simpel, maar daardoor ook overzichtelijk. En heel eerlijk, verrukkelijk. Vooraf namen we de gefrituurde inktvisringen.

Die zijn alleen lekker als ze echt goed klaar zijn gemaakt en dat gebeurt helaas lang niet altijd.

Nou ik kan je vertellen, deze waren echt goed klaar gemaakt. Perfecte garing en een super lekker beslag. Ik was oprecht teleurgesteld toen de portie op was.

Als hoofdgerecht koos ik voor een tortellini gevuld met kalfsvlees met een saus van salieboter, knapperige pancetta, citroen en parmesaanse kaas. Oh my God. Moet eerlijk bekennen dat het wat aan de zoute kant was, maar ik vind dat heerlijk. Als nagerecht kon je o.a. drie bolletjes ijs kiezen. En hier was ook salted caramel ijs en chocolade ijs een optie. Zo lekker! Echt geen woorden voor.

De volgende dag was alweer onze laatste dag. Deze brachten we voornamelijk door om de laatste dingen nog te doen die op ons lijstje stonden. Zo wilde ik nog graag een taartje (heel verrassend) en fish ’n chips eten en wilde vriendinnetje J. nog een geboortekerstbal voor haar ongeboren kindje kopen.

Helaas lukte alleen het taartje L. We kwamen enorm in tijdgebrek en hebben uiteindelijk bij Dominique Ansel Bakery wat broodjes gehaald voor in de bus. Overigens wederom wel een aanrader. Prachtige bakkerij met veel taartjes en luxe broodjes. De rij stond ook tot ver in de zaak, dus dat zegt wel genoeg! We zijn daarna met de bus weer terug gegaan naar Londen Luton om vervolgens halverwege de avond weer veilig in Amsterdam te landen.

 

 

Dit weekend was dus gevuld met veel meer toeristische trekpleisters dan mijn vorige weekend Londen. En juist die combinatie van de twee maakte het echt perfect. Nu is Londen natuurlijk supergroot en heb ik nog niet eens een kwart gezien, maar door deze twee weekendjes te combineren heb ik wel het gevoel alsof ik Londen een beetje ken. En dat is op zich al een heel leuk gevoelJ.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Vriendinnetje J (zaterdag, 18 februari 2017 08:47)

    Het was een heerlijk weekend met heerlijk gezelschap! �

  • #2

    MrEggHead (woensdag, 01 maart 2017)

    O wat mooi Wendy, ben er ook al een paar keer geweest en eigenlijk wordt het wel weer een keertje tijd om daar heen te vliegen. Leuk dat je vliegangst hebt en toch weer in zo'n ding stapt. Zelf ben ik ook altijd weer blij als ie op de grond staat na een vlucht van enkele of veel uren. Maar de bestemming waar je heen gaat is toch nog steeds interessanter dan je vliegangst, Je blijft dus gaan en dat is het mooie ervan. Ik zal zo af en toe is op je site kijken of je er weer wat bij gezet hebt.... Toch leuk zo'n bloghoekje met allerlei Wendy Adventures... Groetjes...