Londen Baby!

De reis naar Cuba is nog niet eens geweest, of de volgende reis is alweer geboekt!

Begin december ga ik samen met twee vriendinnen een weekend naar Londen. Heerlijk!
In april van dit jaar was ik ook al in Londen en werd ik er stiekem een beetje verliefd op.

Met slechts anderhalve dag heeft die liefde niet heel erg kunnen groeien, maar een basis heeft het zeker gekregen.

Het drukke, jachtige bestaan van een stad, de enorme afstanden, de prachtige gebouwen, de leuke, mooie mensen, het heerlijke eten, moet ik nog even door gaan? Wat ik misschien nog wel het leukste vond aan mijn tripje in april, was dat ik Londen op de niet conventionele manier heb leren kennen. We zijn niet naar Buckingham Palace geweest, hebben geen foto's gemaakt bij Picadilly Circus, de Big Ben of Londen Eye of zijn designer boetieks in geweest. Wel hebben we door verschillende wijken van Londen geslenterd, zijn we naar de Harry Potter studio's geweest (aanrader!) en hebben we een heuse Jack the Ripper tour gelopen.

Maar wat ik nog wel het leukste vond, was het moment dat we op vrijdagavond terug kwamen van Harry Potter.

We komen aan op het metrostation Liverpool Street in de wijk Shoreditch, Hier hadden we via AirBnB een kamer gehuurd in een appartementencomplex (prima accommodatie overigens). Terwijl we de roltrap naar boven nemen horen we muziek. En niet zo maar muziek; Nirvana! We beginnen al een beetje te bewegen op de trap en als we bovenaan zijn, zien we een kleine menigte staan dansen.

Wat blijkt? Op de stoeprand, vlak voor het metrostation zitten 3 oudere mannen muziek te maken. Toegegeven, als ik ze overdag tegen zou komen zou ik denken; wat een klaplopers, maar muziek maken konden ze. Het ene na het andere rocknummer gooiden ze eruit. Waarbij het natuurlijk wel de bedoeling was dat je geld in de open gitaarkist gooide. Voor mij maakte dat, het weekend. Waar zie je dat nou nog?

's Avonds laat, een menigte op straat, zonder ge-etter, zonder gedoe, gewoon samen genieten van de straatmuziek. Ik vond het heerlijk.

Had gelijk het idee dat ik onderdeel was van Londen. De stad waar het allemaal gebeurt. Althans zo voelde het. Het gevoel dat toeristen vaak hebben over Amsterdam heb ik dus tegenwoordig over Londen.

 

In december zal ik Londen waarschijnlijk op een wat meer toeristische manier ontdekken. En dat vind ik ook gaaf! Want die tour ken ik nog niet:). Het wordt vast veel

sightseeing, een West-end show bekijken én winkelen. Veel winkelen. Zolang ik dan maar veel taartjes mag vind ik het allang goed. Want het eten in the UK, tja, dat lijkt me wel op het lijf geschreven.

Reactie schrijven

Commentaren: 0