Voorjaar!

Het voorjaar staat weer voor de deur en oh wat heb ik er een zin in!

Frisse lucht, naar buiten in een lange broek en een t-shirt en de geur van versgemaaid gras. Dat is voor mij voorjaar.

Volop bloemen te koop, een gigantische schoonmaak en letterlijk alles opruimen. Zo ook mijn leven.

Afgelopen dinsdag heb ik mijn intake gesprek bij de psycholoog gehad. Super fijn om te merken dat ze begreep waarom ik daar zat.

Of ze mijn verhaal helemaal begreep weet ik niet, want ik heb behoorlijk zitten ratelen. Zoals alleen ik dat kan.

Over twee weken hoor ik hoe en wat. En daar heb ik gek genoeg zin in. Niemand wil horen dat ze niet kloppen en dat je aan jezelf moet gaan werken, maar dat stadium ben ik al voorbij. Ik sta aan de start van een hardloopwedstrijd, mezelf op te pompen, te springen om mijn spieren warm te maken en diep adem te halen om ook mijn ademhaling op niveau te krijgen. Zo voel ik me. Klaar voor de race van mijn leven, om mijzelf weer onder controle te krijgen, om eindelijk af te rekenen met boosheid, verdriet en frustratie en om een nieuwe fase in te gaan van acceptatie en rust.

Ook heb ik een deal gesloten met mijn vader. In ruil voor rust totdat ik eraan toe ben, ga ik met hem een gesprek onder vier ogen aan over alles wat er gebeurd is en nog staat te gebeuren. Ik ga hem uitleggen waar voor mij het probleem zit, waar ik allemaal achter gekomen ben en waar ik naar toe wil. Er is veel gebeurd, veel verdriet, veel boosheid. Misschien kom ik daar vanaf en ben ik in staat om het 'grotere' mens te zijn en te kijken hoe zij wel in mijn leven past. Maar voorlopig is dat niet aan de orde.

 

En ook dat hoort bij het voorjaar. Besluiten hoe je wilt dat de rest van het jaar eruit ziet. En één ding is voor mij zeker, de rest van het jaar ga ik slanker en slanker worden.

Op dit moment ben ik bijna 7 weken bezig met Weight Watchers. Voor mij een geweldig iets. Ik doe alleen de online module waardoor je je eigen regisseur bent en niet ten overstaan van iedereen op een confronterende weegschaal hoeft te staan. Niet dat mensen niet aan me kunnen zien dat ik te zwaar ben hoor, dat is vrij duidelijk, maar mijn gewicht is redelijk geheim. Alleen mensen die ook schommelen met hun gewicht en daar open over zijn weten mijn startgewicht en dus waar ik nu op sta. Alle andere mensen weten dat ik als het goed is aan het einde van deze week, en dus precies na 7 weken, als het goed is 8 kg lichter ben. En dat is toch al zo'n 26,6% van mijn afvaldoel. Ik weet het... ik woog ruim 30 (!) kg te zwaar... Veel he?

Tegen de tijd dat ik op vakantie ga (september) wil ik heel erg graag 30 kg afgevallen zijn. Eindelijk niet meer als walvis op vakantie, maar als een (voor mijn doen) slanke den. Ik kijk er naar uit! En Weight Watchers helpt me daar tot op heden goed bij. Natuurlijk at ik veel dingen die niet goed voor me waren, maar het was bij mij ook met name de hoeveelheden van wat ik at. Niet een stukje chocolade, maar een reep. Niet een tucje, maar een pak tucjes. Niet een portie pasta, maar de hele pan. En ga zo maar door.
Nu weeg ik alles af wat ik eet en dat maakt je een stuk bewuster. Klaarblijkelijk kan ik ook prima vol zitten van 80 gram pasta en meer groente en saus. Nooit gedacht haha.

En de kipschnitzels waar ik er op slechte avonden zo twee van at, zijn 8 punten per stuk! En ik heb maar 32 punten voor een hele dag! Dat maakt je een stuk bewuster. En een stuk slanker! Zo wordt 2016 op meerdere vlakken een verrassend jaar voor mij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0