Goedkoop eten in Nicaragua

Je kunt hier in Nicaragua zo duur en goedkoop eten als dat je zelf wilt. Het duurste wat ik tot nu toe gegeten heb was een Amerikaanse pizza van ongeveer 8 euro (een hele simpele versie). 

Ik weet het, het klinkt niet zo duur, maar als je vergelijkt dat een grote, goede maaltijd bij een lokaal restaurant, incl. drankjes max. 5 euro kost dan zet je dat wel aan het denken. Nadat ik de pizza gegeten had leek het me verstandiger iets zuiniger aan te doen (mijn budget voor lunch en avondeten is 10 euro per dag). Mijn lerares Spaans, Gloria, attendeerde me op de stalletjes achter de kathedraal. Deze worden elke dag zo rond 17.00 uur opgezet als mini restaurantjes en daar kon ik goedkoop eten. Ze had gelijk! Voor 3 euro had ik een bananenblad vol met kip aardappeldingetjes. Heel smakelijk ook!

 

Iets minder smakelijk waren de maag- en darmklachten die ik een paar dagen daarna kreeg. En natuurlijk kunnen die net zo goed zijn gekomen van een andere maaltijd, maar het zet je wel aan het denken.

 

Na een week me goed beroerd te hebben gevoeld (bij vlagen) gaf ik het gisteren op en heb ik aan de eigenaar van het hostel, Stijn, gevraagd of er een dokter was waar ik heen kon. Hij heeft gelijk gebeld en ik kon binnen een kwartier terecht!

 

En zo bestond mijn zaterdagavond opeens uit een consult , een bloedtest en een uitslag in het ziekenhuis om de hoek. Gezien mijn bloedwaarden was het zeker dat ik sowieso 1 bacteriële infectie van m'n verteringsstelsel opgelopen had. En de arts vermoedde eigenlijk dat het twee infecties zijn. Daarnaast kreeg ik ook een potje mee... Iedereen kan zelf wel invullen wat daarmee moet gebeuren... Deze moest ik vandaag weer inleveren en maandagochtend om 7 (!) uur op gesprek komen voor de uitslag daarvan.

 

Voor nu kreeg ik 2 antibioticakuren én een probioticakuur om m'n darmen weer op gang te  helpen. Dus zo was ik aan het einde van de zaterdagavond een paar illusies en dollars armer en een zakje vol met medicijnen rijker. Wat er overigens wel voor zorgde dat ik een stuk beter sliep en voor het eerst sinds ik hier ben, uitgeslapen heb tot 10.30 uur. Heerlijk!

 

Ik hoop dat de kuren gauw aanslaan en ik me gauw beter voel zodat ik me wat meer kan mengen in het leven hier. En over 13 dagen vertrek ik hier alweer. Zoals het nu staat naar Masaya.

 

Ik hou jullie op de hoogte!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Sebastiaan (woensdag, 13 juli 2016 16:21)

  23-09-2015

  Hoi Wendy,

  Ik heb even zitten lezen op je blog. Je hebt al heel wat meegemaakt. Balen van de klachten, maar als ik lees wat je eet dan valt het me nog mee...;-)
  Beterschap en succes met integreren. Over een paar weken, weet je bijna niet meer anders.

  Hartelijke groet,

  Sebastiaan Baaijens