Nicaraguaanse mannen

Nicaraguaanse mensen zijn heel erg aardig en vriendelijk. De mannen tillen deze vriendelijkheid echter naar een totaal ander niveau.

Het zal wel in de mediterraanse achtergrond zitten, maar er gaat geen dag voorbij dat er niet gefloten, gelachen of aangeraakt wordt. Puur onschuldig uiteraard...

Zo zat ik een paar avonden geleden in de bar van ViaVia, heerlijk een 'enchilada con pollo' naar binnen te werken. Muy, muy bien! Met allerlei zut erbij in die ik niet kon identificeren en toch opgegeten heb (beetje trots ben ik wel ;)). Maar afijn, ik zat dus in de bar en keek uit op de pooltafel. Een tafel die eigenlijk vanaf openings- tot sluitingstijd geen moment onbenut is. Menig Nicaraguaan komt hier een potje poolen. Zo ook Miguel Gonzales. Er kwam een Amerikaans liedje op waarop hij vrolijk begon te dansen. Ik schoot in de lach wat erin resulteerde dat hij even gedag kwam zeggen en zich voor kwam stellen. En wat schetste mijn verbazing, hij sprak Engels! Halleluja!

En gezien mijn, tot op heden, dramatische ervaringen met gesprekken in het Spaans was ik als een kind zo blij. Zo blij dat ik het met open armen aan greep om bij hem en een vriend van hem te komen zitten. Gewoon, gezellig...

Binnen één uur had ik er een huwelijksaanzoek uitgesleept! En werden mijn armen om de 1 a 2 minuten veelvuldig vast gepakt. Hij bleek 47 jaar te zijn, gescheiden met twee dochters. Heeft jaren Engels gegeven op de universiteit en is nu tourguide voor vulkanen. Oh ja, en hij zou me behandelen als een Koningin... Hoe dan ook, na een uur werd ik onpasselijk van alle toespelingen en ben ik na vele 5en en 6en naar bed gegaan. Maar niet voordat hij me duidelijk maakte me morgenmiddag om 17 uur weer te treffen in ViaVia. Dus ik ben de volgende dag om 16 uur de stad in gegaan en ben om 18.30 uur weer terug gekomen. Waarbij ik supersnel door de bar gelopen ben naar mijn kamer.

Bye bye Miguel!

 

Het rondlopen in een stad als deze in een land als Nicaragua is dus zeker niet verkeerd voor je ego, maar ik word eerder een beetje kriebelig van al dat geflirt en schaamteloos geroep dan dat ik me gevleid voel.

 

Nu alleen nog even wachten totdat ik over voldoende Spaanse kennis beschik om ze een weerwoord te kunnen geven. Gewoon, lekker op z'n Wendy's :).

 

Nu heerlijk weekend! Jullie daar in NL ook een heerlijk weekend gewenst en bedankt voor alle reacties tot nu toe, erg leuk om te lezen!

 

Xxx Wendy

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Bette (woensdag, 13 juli 2016 16:26)

    14-09-2015

    Hahaha muts! Wacht maar, als je hier weer bent ben jij degene die alle hollandse kaaskoppen nafluit en uiterst beledigd bent wanneer geen enkele bouwvakker oog voor je heeft ;) Geniet er nou maar van! <3