Spaanse les

Het volgen van Spaanse les is geen overbodige luxe. Vrijwel niemand spreekt hier Engels. Dus met de vraag ¿Halbas Español? En het ontkennende antwoord wat vaak alleen maar bestaat uit een schuddend hoofd, kwam ik de afgelopen dagen niet heel ver. En dat maakte me wel een klein beetje in de war. Was dit wel de juiste keus?

M'n Spaanse lerares stelde me echter gelijk op m'n gemak. In het Spaans uiteraard, dat dan weer wel .

 

Ondertussen heb ik er 2,5 les opzitten. Ze komt vanmiddag nog terug voor een uurtje en dan zitten er 6 uur op. Het is pittig, Gloria (de lerares) spreekt bijna geen Engels (geen wonder dat het toerisme hier nog in ontwikkeling is) maar met handen en voeten (en google translate) komen we gelukkig een heel eind!

 

Gisterenavond was er hier in Via Via een trivia quiz. De eigenaren steunen een school zo'n 10km buiten León met het onderhoud van de school. De opbrengst avn die avonden gaat daar naar toe. De inleg is 30 cordoba wat overeenkomt met ongeveer 1 euro. Ik mocht mee doen met het team van de Vlaamse eigenaren en een lokale Limburger, Harry, die hier alweer een paar jaar woont. Aangezien het gesprek met een ober hier in het Spaans dusdanig onhandig verliep dat we het na een kwartier maar opgaven, was het een welkome afwisseling om Nederlands te spreken én begrepen te worden ☺.

 

Vanmiddag op weg naar de supermercado heb ik wat foto's genomen van de straten. Zo hebben jullie in ieder geval een kleine indruk van León. Echt goede foto's zijn het niet overigens, die maak ik later wel een keer.

 

Voor nu, fijne avond in NL!

 

¡Hasta luego!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Esther (woensdag, 13 juli 2016 16:27)

  10-09-2015

  Je bent een topper!! Knap hoor, al dat gecommuniceer zonder engels.. Is het daar trouwens een beetje warm?
  Liefs uit Heerde!!

 • #2

  Jolien (woensdag, 13 juli 2016 16:28)

  10-09-2015

  Hey Wen,

  Zo leuk om te horen hoe het daar met je gaat. Stoer hoor!!
  Slaap je een beetje?

  We zien uit naar je volgende berichtje.
  Heb het goed!

  Ben en Jolien

 • #3

  Rini & Anita (woensdag, 13 juli 2016 16:29)

  Ola amiga, ik zal het in NL houden voor je het weet ( zo rond de 24ste ) ga jij je eerste conversatie met een locale aan! Je leert het snelst als je moet! Top hoor, nu nog een cursus fotograferen.
  Kijken uit naar je volgende berichtje, liefs uit Huizen.

 • #4

  Bette (woensdag, 13 juli 2016 16:29)

  14-09-2015

  Jaaaa! Foto's! En ik zie een échte supermarkt :) Én een zonnetje. Die zijn we hier inmiddels kwijt.
  Dikke zoen <3