Dag 2016, hallo 2017!

Vandaag, op de laatste dag van 2016 blik ik terug. Maar ook vooruit, want teruggaan in de tijd is nog nooit iemand mee opgeschoten.

Als ik lees wat ik geschreven heb op de eerste dag van 2016, dan kan ik in ieder geval concluderen dat ik verder gekomen ben.

2016 is niet voor niets geweest.

 

De familieproblemen zijn nog steeds aanwezig, maar wel stabiel.
Inmiddels is het contact met mijn vader grotendeels hersteld, de band met mijn broer beter dan ooit en denk ik dat de verwachtingen tussen mijn moeder en mij duidelijk zijn. 
Het doel om niet aan te komen heb ik gehouden, sterker nog, ik ben afgevallen! Eind januari 2016 woog ik precies 100 kg. En vandaag weeg ik, op de kop af, 79,9 kg.
Nog niet waar ik wezen moet, nog steeds geen gezond gewicht, maar boy oh boy, wel een stuk gezonder dan dat ik dit jaar begon.
Ik ging dit jaar inclusief bagage, lichter op vakantie dan zonder bagage naar Nicaragua! Triest, maar waar.
2016 is dus zeker ook een goed jaar geweest. Ik heb de mogelijkheid gekregen om aan mijzelf te werken. Eerst in groepstherapie, daarna in individuele sessies.

Pittig, maar het zo waard. Ik heb geleerd meer voor mezelf op te komen, ietsje egoïstischer te worden en meer in mezelf te geloven.
En dat laatste voelt goed. Ik sta steviger in mijn schoenen en denk het compensatiegedrag (zie post over 2016 eerder dit jaar) te kunnen voorkomen. Misschien niet helemaal, maar hey, al doende leert men! Ik ben zelfs al actief op diverse datingapps, dus ik stel me er wel voor open. Wie weet wat 2017 wat dat betreft in petto heeft.

2017 is dus een jaar met opties. Een jaar waarin ik deze blog eindelijk 'online' ga zetten. Dat het een eigen webadres krijgt en ik zelfs een officieel e-mailadres.

Een jaar waarin ik mijn streefgewicht van 70 kg wil bereiken en fitter wil worden. Waarin ik op carrièregebied sprongen ga maken (of sprongetjes, dat mag ook:)) en wil genieten van alles en iedereen om mij heen. Het jaar waarin sowieso 3 vriendinnen van mij het moederschap gaan ervaren, zo bijzonder!

Het jaar waarin ik mentaal hoop te groeien tot een completer mens en het jaar waarin ik iedereen veel geluk, gezondheid en liefde toewens. Dat ik hoop dat iedereen in 2017 de mogelijkheid krijgt om een stap dichterbij hun potentieel in de buurt te komen. En met iedereen bedoel ik dan ook echt, iedereen.

 

Voor nu zeg ik: fijne jaarwisseling, wees voorzichtig en tot volgend jaar!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    San (maandag, 06 februari 2017 08:15)

    Heel mooi verwoord lieverd!! Ik wens voor jou ook dat 2017 je de rust, inspiratie en brandstof geeft om je doelen te bereiken en je wensen uit te laten komen! En als ik daar ook maar iets aan kan en mag bijdragen doe ik dat met alle liefde! Love you! X